onsdag 26. oktober 2016

Springflo - Cilla og Rolf Börjlind



Gyldendal forlag 2013
Oversettelse : Kjell Jørgen Holbye


En sein høstkveld i 1987 blir den svenske øya Nord-Koster rammet av et fryktelig drap. Ei ung, gravid kvinne blir levende begravd på stranden. Så kommer springfloen....
25 år senere plages Stockholm av en rekke brutale overfall og drap på hjemløse i byens parker, som filmes og legges ut på nettet. 
Unge Olivia Rönning går i sitt andre år på politihøyskolen, og da studentene får i oppgave å arbeide med en cold case, velger hun det uoppklarte drapet på kvinnen på Nord-Koster i 1987. Hun velger dette tilfellet, fordi hennes avdøde far arbeidet med dette i sin tid. Nå prøver hun å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen. Tom er som sunket i jorden. Olivia får innblikk i en verden som er totalt ukjent for henne, og som vil få store konsekvenser for henne personlig. 

Cilla og Rolf Börjlind er mest kjent for å ha skrevet manus til 26 Beck- filmer. Dette er deres debutroman.

Min mening: Dette er en forrykende romandebut! Her er det spenning fra første til siste side, troverdige "problemstillinger" og masse menneskelig varme. Da den kom som TV-serie, ble jeg ikke skuffet. Serien var tro til boka, og var meget bra. Men bok er bok, og det er deilig å skape sine egne bilder av det jeg leser. 
Dette er virkelig en bok å anbefale!