lørdag 12. mai 2012

Det lumske nettet - Helene Tursten

Utgitt på norsk av Piratforlaget 2009. 
Dette er den åttende boka om etterforsker Irene Huss. 
I denne boken får etterforsker Irene Huss og hennes kolleger ved Gøteborgspolitiet to saker å jobbe med samtidig. Liket etter en mann som har vært savnet siden 1983 dukker opp i et nedbrent hus. Etterforskningen viser at mannen forsvant etter at han var kommet farlig nær sannheten om sin egen fars død. 
Samtidig som Cold-case gruppen jobber med denne saken, jakter Huss på en morder som i løpet av to dager har drept to tenåringsjenter. Det viser seg at jentene som er drept har truffet gjerningsmannen på internett. Det blir viktig å ta ham før han dreper igjen.....
Min mening; Helene Tursten skriver godt. Godt språk og god framdrift i fortellingen. Allikevel må jeg si at historien denne gangen var litt "tynn". Hennes bøker pleier å være mere handlingsmettede og spennende enn denne boken var. Men, boka forteller jo samtid om livet til Irene Huss og hennes familie, samt om kollegene på politistasjonen. Derfor kan jeg ikke gå glipp av en bok heller..... 
Anbefaler jeg boka? Ja, hvis du leser alle bøkene etter hverandre må du også lese denne. Men den er langt i fra det beste hun har skrevet, synes jeg. 

1 kommentar:

  1. Alltid fint med bokanmeldelser selv om jeg ikke er så ivrig på krim. Nå hører jeg på Hjemkomsten av Victoria Hislop. Er halvveis, og jeg blir bare revet med, så jeg har lett for å bli litt asosial der jeg sitter og lytter og strikker.

    Ønsker deg en fin søndag!

    SvarSlett