onsdag 12. september 2012

Etterpå - G.G. Musso

Norsk utgave på Pantagruel forlag AS 2011. Oversettelse: Ingebjørg Nesheim
Nathan Del Amico er berømt, rik og stolt av seg selv. Men hjernen han har skjøvet en gammel hendelse godt inn i glemsel. Som åtte år gammel gutt druknet Nathan da han prøvde å redde sin beste venninne. Han ble erklært død, men kom tilbake til livet. 
Tretti år senere er han en av New Yorks beste jurister. Et uventet møte får ham til å forstå hvorfor han vendte tilbake til livet den gangen for lenge siden. Er de som kommer tilbake fra døden som alle andre? 
Min mening: boka er godt skrevet, ingen tvil om det. 
Men for en humanist som meg, som verken tror på et liv etter døden, overnaturlige fenomener eller reinkarnasjon, blir dette veldig spesielt. Boka tar opp spørsmål som; Hvorfor lever vi? Har hvert menneske en bestemt oppgave med livet? Interessante spørsmål, men det er ingen grunn til å tro at forfatteren skulle ha svarene på disse spørsmålene som mennesket har lurt på til alle tider. 
Jeg synes ikke  han prøver å besvare sine egne spørsmål, men 
bruker dem som bakteppe for en historie om overnaturlige evner. Spennende vinkling i og for seg, men jeg ble ikke bergtatt av denne historien. Beklager, dette ble for platt og dumt. Anbefales ikke.
Er det noen der ute som har lest boka, som ser og leser boka annerledes enn meg? Hør gjerne fra dere!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar