søndag 6. januar 2013

Pengemannen - Anne Holt

Utgitt på Piratforlaget 2009.
Siste søndagen i advent driver et lik i land ved Aker brygge i Oslo. Det viser seg at det er en 17 år gammel kurdisk asylsøker. 
På selve julaften blir biskopen i Bjørgvin drept med kniv på åpen gate. Kripos-etterforsker Yngvar Stubø bistår politiet i Hordaland politidistrikt med etterforskningen. Men det skal etterhvert bli Inger Johanne Vik , som har studert kriminologi, som ser en sammenheng mellom drapene.
Min mening: Anne Holt skriver godt, ingen tvil om det. Men denne boka synes jeg ble litt kjedelig og løsningen på drapsgåtene synes jeg var lite troverdige. At forfatteren skriver om homofile forhold på lik linje med heterofile forhold, synes jeg er supert, men i denne boka ble det litt unaturlig og "oppstylta" og jeg følte at jeg ble "overøst" med statistiske fakta om saken. Jeg hadde tatt poenget   med en brøkdel av det!
Om jeg anbefaler boka? Ja, den er bra, men er du ute etter fart og spenning er ikke dette den rette boka. Jeg vil si at det langt i fra er det beste jeg har lest fra Anne Holt. 

1 kommentar:

  1. Jeg synes det er artig å lese anmeldelser selv om jeg ikke leser så mye krim nå. Har lest bøker av Anne Holt før. Bokanmeldelsene mine har kommet litt i bakleksa i det siste. Hadde sikkert vært lurt med egne boksider som du har.
    God bok!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett