fredag 4. juni 2010

Hotellet på hjørnet av bitter og søt - Jamie Ford

Forlag: Pantagruel, norsk utgave 2010
Oversettelse: Kari og Kjell Risvik

Dette er ei bok jeg glatt kunne gått forbi i bokhandelen, rett og slett for at den ser ganske kjedelig ut. Det er forfatterens (Jamie Ford) debutroman, og skal handle om kjærlighet. Altså null action...


Heldigvis var det noe som fikk meg til å kjøpe denne boka allikevel, uten at jeg kan sette fingeren på hva det var. Den sto liksom bare der og ba om å bli tatt med hjem..... :)
Boka foregår i to tidsepoker 1942 og 1986.

1942 i Seattle: ungdomsskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre da Keiko sammen med de andre amerikanerne med japansk avstamning blir sendt til interneringsleir etter Japans bombing av Pearl Harbor. Tilbake står Henry igjen med savnet. Han er amerikaner av kinesisk av stamning.

1986 Seattle: Henry har blitt enkemann, og nå kommer han over noen av Keikos eiendeler fra krigens dager. Hvor er hun nå? Lever hun? Kan kjærligheten fortsatt være der etter mange tiår og levde liv fra hverandre?

Boka forteller om kjærlighet og savn, rasisme og fordommer, tradisjoner og opprørstrang. Dette er ei bok som ikke bare må leses, men oppleves! Den er bare nydelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar