mandag 12. juli 2010

Mord etter boken - Val McDermid

En drapsmann er løs, en som ikke klarer å skille mellom fakta og fiksjon. Ofrene hans er krimforfattere, og han dreper dem på samme måte som de selv har beskrevet i sine bestsellere.

Etter at Susan Blanchard ble voldtatt og kvalt i en av Londons parker under en trilletur med tvillingene sine, har alt gått galt for Metropolitan-politiet. Ikke nok med at de har vraket sin profilekspert, Fiona Cameron, resultatet av rettssaken blir i tillegg en skandale. Tiltalte frifinnes og får full oppreisning.
Fiona assisterer politiet i Toledo, Spania, da hun får vite at en krimforfatter blir tatt av dage på samme grufulle måte som beskrevet i sin egen bestselger. Ettersom kjæresten Kit også er spenningsforfatter, engasjerer de to seg naturlig nok i saken. Selv når en tredje krimforfatter meldes savnet, tilbys ikke forfatterne politibeskyttelse. Hva med Kit – er hans liv også i fare?
Fiona kjemper mot tiden som ubønnhørlig renner ut, og mot en hjerne som har pønsket ut en intrige hun vanskelig klarer å nøste opp i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar