mandag 12. juli 2010

Sirenens sang - Val McDermid

De har funnet enda et lik. Nok en ung mann er blitt torturert og dumpet i Bradfields homsestrøk. Selv de mest skeptiske og motvillige blant politiet kan ikke lenger unngå å stirre sannheten i hvitøyet. Det er en seriemorder løs. En gærning. En som liker å leve farlig. De nakne og forslåtte kroppene blir funnet på offentlige steder. Det er ikke gjort noe forsøk på å skjule dem.
Tony Hill blir trukket inn i etterforskningen. Hans jobb er å lage en psykologisk profil av morderen. Det er ingen hemmelighet at mange i politiet mener dette er bortkastet tid. Nymotens tull.
Carol Jordan er etterforskeren som blir satt til å jobbe med Hill. Hun er full av beundring for arbeidet han gjør. Han skapet et detaljert og urovekkende bilde av et sykt sinn.
Men etterhvert begynner Carol å føle mer enn bare beundring for Tony, hun vet ikke at hans personlige problemer gjør det umulig for ham å ha et forhold til en kvinne. Imens fortsetter "Hendige Harry", som de har døpt morderen de jager, sitt syke spill. Han blir stadig dristigere. Statig mer oppfinnsom. Og han trekker Tony Hill inn i en intellektuell kamp der Tony vil måtte mobilisere alt han eier av kunnskaper og personlig mot for å gå av med seieren.

Veldig bra! Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar