mandag 25. oktober 2010

På andre siden av havet - Tamara McKinley

Hentet fra bokas bakside; Aboriginerne har levd i harmoni med jorden i Australia i seksti tusen år. Så kommer skip fra England og deres eksistens føles truet av de hvite.
Da Jonathan Cadwallander forlater Cornwall på skipet Endeavor har han ingen anelse om hvordan reisen skal forandre hans liv og livet til Susan som er hans kjæreste.
I denne romantiske historiske romanen veves livene til Cadwallander- familien og Penhallingan- familien sammen i et nylig oppdaget Australia, hvor båndene aboriginerne har til landet sitt blir brutalt kuttet av den hvite invasjonen.

Dette kunne vært en god bok. Men jeg ble sørgelig skuffet! Det er satt opp en tidslinje fra 1500 - til 1799. I starten hører vi litt om aboriginerne, men etter hvert som historien går framover blir de nesten "ikke eksisterende" .  Historien om Jonathan og hans skipsturer, "løsunger" og utroskap ..... Susan og hennes familie og forhold til Jonathan.
Dette er for billig! Hvis forfatteren hadde gjort seg mere kjent med aboriginernes historie i Australia kunne hun kanskje ha fått til en troverdig historie. Istedet ble det en dårlig kjærlighetshistorie med lite troverdige personkarakterer, flere løse tråder i historien ble ikke tatt opp igjen og henger fortsatt i løse luften ..... Dårlig språk; det kan skyldes oversettelsen også.....
Nei, dette var dårlige greier!! Jeg vil ikke anbefale å bruke tild på denne boka!

1 kommentar: