onsdag 5. januar 2011

Bumerang - Tatiana de Rosnay


Dette er  forfatteren bak "Saras nøkkel" og for mange vil det ringe en bjelle; "å, den boka var bare nydelig!" 
Bumerang kom ut i 2010 på ( Bazar Forlag AS) 


Den handler om Antoine Rey som tar med søsteren Melanie tilbake til stedet hvor de pleide å tilbringe sommerferiene som barn. Stedet vekker gamle minner, og på hjemveien skal Melanie til å fortelle noe, da hun mister kontrollen over bilen og kjører av veien. Melanie blir hardt skadet og ligger lenge på sykehus. 


Broren bestemmer seg for å finne ut hva som hadde opprørt søsteren så ille. Han kommer på sporet av en godt skjult familiehemmelighet.... en hemmelighet som handler om moren som døde da han var barn. 
Parallelt med dette følger vi  Antoine som sliter etter en skilsmisse; han elsker fortsatt kona si og føler seg ensom i sin nye leilighet. Han har tre barn som han føler han gradvis mister kontakten med og hans forhold til faren er nesten ikke-eksisterende.


Dette er en bok med masse følelser, og forteller om hvordan taushet og fortielser kan skade en hel familie. Det er også en bok om kjærlighet. Hun  skriver  humoristisk og nøkternt om ubønnhørlige sannheter og karakterene er levende og godt skildret. Da siste side var lest, var jeg nesten skuffet over at jeg ikke fikk følge familien videre.....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar