mandag 25. april 2011

En mann med lite ansikt - HeleneTursten

Helene Tursten er en svensk forfatter som fortjener mere positiv omtale enn hva jeg har sett rundt forbi. Jeg kom tilfeldigvis over den første boka hennes på biblioteket for mange år siden, og har siden den gang ventet på hver nye bok. Hovedpersonen i bøkene er Irene Huss, kriminalbetjent i Gøteborg. Leseren får del i både hennes arbeid og hennes familie.
En mann med lite ansikt er bok nummer 7 som har kommet på norsk.
To politibetjenter er innom et gatekjøkken i løpet av sin kveldsvakt, og får beskjed om at en BMW er stjålet. Plutselig kommer BMW-en i full fart forbi gatekjøkkenet. De tar opp jakten og blir vitne til at BMW-en kjører ned en fotgjenger. Politiet setter inn flere ressurser og finner et spor som leder den til en gammel jordkjeller.... der gjør de et makabert funn....
Hvem er den drepte fotgjengeren?
Hva fant de i jordkjelleren?
Jakten på en eller flere drapsmenn fører Irene Huss og hennes kolleger inn i en verden hvor hvor et menneskeliv er null verd - sexslaveri, en virksomhet med forgreininger langt ut over Sveriges grenser.
Denne boka er minst like bra som de seks foregående, og jeg kan anbefale alle sammen! Lettleste og spennede bøker alle sammen!
Den som er litt hekta på krim også på TV og DVD, har kanskje fått med seg at de seks første bøkene er filmatisert. De gikk på TV for en tid tilbake.
De seks første bøkene er:
* Tatovert torso
* Den knuste tanghesten
* Nattrunden (litt usikker på den norske tittelen)
* Glassdjevelen
* Ild-dansen
* Gullkalven

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar