torsdag 19. januar 2012

Naken i hijab- Gunn Marit Nisja

Kom ut på juritzen forlag as i 2011. 

Norske Live reiser på ferie til Egypt sammen med en venninne. Der treffer hun Kareem som hun forelsker seg i. De valgene hun tar videre, sender henne i møte med et Egypt hun ikke kjenner, et tradisjonsbundet samfunn i skarp kontrast til det turister får se. Etter at de er gift, flytter hun inn i hans familiehjem og det skal vise seg at ekteskapskontrakten hun signerte  får fatale konsekvenser for henne. Det tar ikke lang tid før hun er fanget i hijab, og finner seg i en oppførsel fra Kareem som hun aldri ville akseptert i Norge. Etter å ha født sin datter forstår Live at hun må rømme fra en kultur som truer med å ødelegge både henne og barnet.
Dette er forfatterens debutroman, og den bygger på hennes egne erfaringer og observasjoner fra flere år i Egypt. 
Min mening: velskrevet bok med godt språk. God framdrift i historien. Dette var en bok jeg ikke klarte å legge fra før siste side var lest. Og det er en bok jeg mener at mange kan ha godt av å lese.  Anbefales på det sterkeste!

1 kommentar:

  1. Tusen takk for en utrolig hyggelig bokanbefaling og gratulerer med en fin blogg, dette har du virkelig fått til! Hilsen forfatteren.

    SvarSlett