onsdag 18. januar 2012

I blodets grep - Val McDermid

Utgitt på norsk av Cappelen Damm AS, 2010.
Flere tenåringer blir funnet mishandlet og drept. Disse ungdommene kjenner ikke hverandre og har tilsynelatende ingenting til felles. Allikevel kan det se ut som om morderen har hatt kontakt med sine ofre før han traff dem første gang... og drepte dem. Det er om å gjøre å løse dette mysteriet før flere ungdommer dør.....
Samtidig som denne saken kommer på bordet, har Carol Jordans nye sjef funnet ut at han ikke vil ha Tony Hill på lønningslisten lenger.... Men Carol trenger en som kan lage en profil av morderen.
Tony får også endelig vite identiteten til faren sin, og sliter personlig for å innfinne seg med dette. Og vennskapet mellom Carol og Tony går sin skjeve gang.
Min mening: det er helt klart en fordel å lese bøkene i kronologisk rekkefølge, ikke minst på grunn av vennskapet mellom Carol og Tony, som er ganske så komplisert. 
Når dette er sagt: dette er vel en av de beste romanene hittil med Carol og Tony. God framdrift i historien fra første til siste side og uhyggelig spennende til tider. Det er bare en ting å si: liker du krim, bør du lese denne!

1 kommentar: