mandag 23. april 2012

Val McDermid - Skyggespill

Utgitt på Cappelen Damm 2011
Når Charlie får tilsendt en konvolutt med avisutklipp som omhandler et drap ved hennes gamle college, blir hun nysgjerrig..... En brudgom blir drept i sitt eget bryllup og dumpet i elven, også ved den samme skole... 
Charlie vet ikke hvem som sendte henne avisutklippene, men  siden hun er suspendert fra jobben som psykiater og fra rollen som offentlig oppnevnt sakkyndig i drapssaker, har hun god tid til  å gruble og undersøke ting på egen hånd. Etter hvert som hun graver dypere i saken, forstår hun at sakene kan ha en sammenheng og at det er mye mer ved denne forbrytelsen enn det først så ut til. Jo nærmere hun kommer svarene, jo farligere blir det for henne. 
Min mening: Dette er en roman uten "frontfiguren" Tony Hill. I stedet blir leseren kjent med Charlie, også psykiater, men der stopper også alle likheter. Charlie jobber ikke sammen med politiet her, men gjør sine undersøkelser på egen hånd. Jeg vil så gjerne like boka, og det gjorde jeg da også, men jeg sitter igjen med tanken at her var en tynn historie drøyd ut nesten i det kjedsommelige. Her blir samspillet mellom personene i boka nøye skildret, tabuer blir belyst fra alle vinkler, og det er også her drapsgåtene finner sin løsning. Til tider litt kjedelig og ikke den handlingsmettede turbo-farten i boka som jeg nesten forventer av forfatteren nå. Boka har godt språk (god oversettelse?) og er lettlest. Men  jeg savner action her. Anbefaler jeg boka? Tja.... jeg gjør vel det. Men det er ikke den første boka jeg ville valgt meg hvis jeg skulle lese en bok av denne forfatteren. 

1 kommentar:

  1. Så greit å høre om ei bok du likte sånn passe også. Da hender det at de blir liggende hos meg. Skal innom biblioteket i morgen og høre om de har noen av bøkene du anbefaler.

    Ha en fin kveld!

    SvarSlett