lørdag 29. september 2012

Jeg vet hvem du er - Yrsa Sigurdardòttir

Norsk utgave på Kagge Forlag, 2012.
Oversettelse: Silje Beite Løken
Tre unge mennesker  drar fra Reykjavik til Hesteyri for å pusse opp et gammelt hus. Ikke alt er som det skal i det gamle fiskeværet. De føler seg iakttatt, og etter som dagene går viser det seg at de ikke er alene på stedet. 
I Isafjördur på den andre siden av fjorden, engasjerer psykiater Freyr seg i etterforskningen av en serie uforklarlige dødsfall i byen. Snart finner man spor som leder til forbrytelser begått for  lenge, lenge siden. Er det en forbindelse mellom det som skjer i byen og ute på Hesteyri?
Freyr har det også vanskelig på det personlige plan. Han sørger fortatt over sønnen sin som forsvant for mange år siden, og som ikke er funnet. Han har en følelse av at gutten fortsatt er i live....
Min mening: Velskrevet bok, godt språk (god oversettelse)
Dette er en helt "annerledes" bok i forhold til de foregående bøkene til forfatteren. Leseren blir kjent med "nye" mennesker, politiets rolle  i historien er forholdsvis liten, og her kommer det underfundige og den spøkelses-aktige stemningen fram fra første side. OG slutten..... den som leser for se. Den var en overraskelse! 
Et mesterverk av en roman. Anbefales virkelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar