torsdag 22. august 2013

Sjelekisten - Ann Rosman

Bazar Forlag AS 2012
Oversettelse: Elisabeth Bjørnson

En skoleklasse på tur gjør et uhyggelig funn ved den gamle offerstenen ved Carlstens Festning på Marstrandsön. De finner et kvinne-lik uten hode. Kvinnen viser seg å ha tilhørt ei gruppe som driver med rollespill "laiving". Kort tid etter får ei av byens eldre damer sitt livs sjokk da hun finner et kvinnehode på en gjerdestolpe i hagen sin. Kriminalinspektør Karin Adler og hennes kolleger frykter at de står overfor flere bestialske drap da det viser seg at kroppen og hodet ikke tilhører samme person. De får snart nyheten om enda et kvinne-lik, og dette mangler også hodet. Denne kvinnene har også tilknytning til laiver-miljøet. Det begynner å tegne seg et mønster. Men hvem dreper kvinnene og hvorfor med en slik brutalitet? 
Min mening: dette er Rosmans andre bok om Karin Adler, og denne boka er om mulig enda bedre enn den første. Et genialt og troverdig komplott, flettet inn i lokal historikk, gjør boka spennende fra første til siste side. Her kommer overraskelsene på løpende bånd. 
Det eneste negativt jeg har å si, er at det er en fryktelig dårlig oversettelse, og det irriterte meg veldig. Det burde være unødig med en roman oversatt fra svensk til norsk. Men ikke la det hindre dere i å lese en fantastisk god krim :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar