lørdag 5. april 2014

Hegrenes dal; den indiske kaffeplantasjen - Sarita Mandanna


Juritzen Forlag 2012
Originaltittel: Tiger Hills
Oversettelse: Lisa Vesterås
*****
Året er 1878, og i landskapet av frodig jungel, bølgende åser og rike kaffeplantasjer i vakre Coorg-dalen i Sør-India, blir Devi, som den første jenta på over 60 år, født inn i familien Nachimandas. 
Devanna er er gutt som er født på samme tid som Devi. Hans mor døde under tragiske omstendigheter, og familien Nachimandas tar vare på ham som sin egen. Han og Devi blir raskt uadskillelige venner, og Devanna vet med seg selv at han elsker Devi og vil gifte seg med henne da de begge blir voksne. 
Men alt forandrer seg den natten de deltar i et "tiger-bryllup". Der får Devi som da er 12 år, se Machu, den modige tigerdreperen, for første gang. Selv om Devi er et barn og Machu er en voksen mann, vet Devi at han er mannen hun vil gifte seg med. Skjebnen vil det annerledes. 
Devi  blir en dyktig forretningskvinne og eier av den største kaffeplantasjen i Coorg-dalen. Men veien dit er vond og lang, og alle vet hva det betyr når hegrene flyr inn over dagen.....

Min mening: Dette er en murstein på over 550 sider, men det føles ikke slik. Her er det tett handling hele tide og jeg måtte bare lese "litt til" får å se hva som skjedde videre. 
Stilsikkert, godt språk, og troverdige gode person- karakteristikker. Selv om handlingen er lagt til tidsperioden 1887 og fram til 2. verdenskrig, er det en sterk og tidløs historie, som grep meg og lot meg kjenne på et stort register av følelser. Dette er rett og slett en nydelig bok. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar