torsdag 18. september 2014

Hevneren - Jan-Erik Fjell


Juritzen Forlag 2013

San Fransisco 1961. Den 17 år gamle norskættede Daniel"Danny" Larsen ankommer det føderale fengselet Alcatras. Han er dømt til livstid uten mulighet for prøveløslatelse for væpnet ran og drapsforsøk på en politimann.
33 år senere besøker et norsk kjærestepar det nå nedlagte fengselet. Der møter de den godt voksne amerikaneren William. Han forteller dem historien om nordmannen han sonet sammen med mange år tidligere. 
I Norge i nåtid: Anton Brekke blir degradert fra Kripos etter en politirazzia på en ulovlig pokerklubb. Anton og Magnus Torp er første patrulje på åstedet for et bestialsk drap. Senere viser det seg at det er en serie-drapsmann på ferde. Hva er sammenhengen mellom disse drapene og den gamle historien om Danny?

Min mening: Dette er Fjells tredje bok om Anton Brekke, og jeg leste den straks den kom ut i fjor. (Så hvorfor i all verden har jeg glemt å blogge om den? )
Fjell skriver like bra som før, så alle superlativer jeg før har brukt, kan gjentas nå. Velskrevet og god krim, men jeg synes allikevel at denne romanen blekner litt i forhold til "Skyggerom". Men for all del; her snakker jeg krim av første klasse, så alle bøkene så langt er veldig bra og absolutt verd å lese! Så jeg anbefaler deg å lese denne også :)

1 kommentar:

  1. God morgen!

    Så faktisk forfatteren på TV i går, men siden jeg ikke leser så mye krim, fulgte jeg dårlig med. Angrer litt på det nå da.

    God helg fra Ingunn

    SvarSlett