søndag 21. desember 2014

Febertreet - Jennifer McVeigh


Front forlag 2013
Oversettelse: Kirsti Vogt

*****
Sør-Afrika i 1880. Etter sin fars plutselige død, er Frances Irvine nødt til å emigrere til Sør-Afrika for å gifte seg med en mann hun ikke elsker. Overgangen fra sositets-livet i London er stor, og Frances har vanskeligheter med å tilpasse seg det enkle livet på den sørafrikanske prærien. 
Hun dras mellom fornuft og lidenskap, og tankene hennes hjemsøkes av den sjarmerende mannen hun lot seg forføre av på overfarten fra London. 
1880-tallets Sør-Afrika er et land herjet av grådighet og korrupsjon. En koppe-epedemi tvinger Frances til å isolere seg ved en diamantgruve, og hun blir trukket inn i en verden av grådighet og utnyttelse. Hun må ta sitt livs største valg - et valg som kan få katastrofale følger hvis hun velger feil. 
Min mening: Dette er forfatterens debutroman. Det er en grei historie, men heller ikke noe mer. Det er ikke den første boka jeg ville anbefalt deg. 


1 kommentar:

  1. Takk for klar omtale. Godt å vite at det er noen bøker jeg ikke skal sette på leselista mi. Sjøl om smaken er forskjellig da.

    SvarSlett