onsdag 17. desember 2014

Østenfor solen - Julia Gregson

Vigmostad Bjørke forlag 2011
Oversettelse: ELisabet W. Middelthon
*****
Høsten 1928 reiser tre unge britiske kvinner til India med drømmer om et nytt liv. De har alle sine grunner til å forlate England, men vet lite om hva som venter dem i et land der det britiske imperiet vakler. 
Viva Holloway bodde i India som barn. Da foreldrene hennes døde ble hun fostret opp av slektninger i England. Hun har få minner om foreldrene og India, og nå ønsker hun å finne ut mer om sin barndom i India. For å finansiere reisa påtar hun seg å være anstand for unge Rose og Victoria. Rose skal gifte seg med en engelsk offiser, mens Victoria flykter fra sin overbeskyttende mor, og ønsker å gifte seg i India slik at hun slipper å reise tilbake til England.

Min mening: Baksiden av boken lover: "Østenfor solen er en fengslende bok som gir innblikk i både indisk og britisk kultur i en avgjørende epoke for begge land." Det var derfor jeg kjøpte boka. Og så skuffa som jeg ble! 
Denne boka synes jeg er som en dårlig "damenes roman" med dårlig språk, platte beskrivelser av kjoler, hår-frisyrer og kjekke menn i uniformer. Det politiske aspektet, kulturelle forhold osv. er så å si lik null. 
Dette er med andre ord ei bok jeg ikke vil anbefale til noen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar