lørdag 19. september 2015

Djevelkysset - Unni Lindell

Utgitt på Aschehoug forlag 2013

Vivian Glenne blir drept og hennes 15 år gamle sønn Dan setter i gang sin egen etterforskning. Her finner man spesielle naboforhold, kompliserte familierelasjoner og mange hemmeligheter. Saken topper seg da Vivians yngste sønn blir kidnappet. 
Cato Isaksen og Marian Dahle har en spesiell sak å løse. 

MIn mening: Jeg synes Unni Lindell har skiftende hell med sine bøker. Denne synes jeg var bra. Hun skriver godt, selv om jeg gjerne skulle ha sett at hun droppet engelske ord eller "blandingsord" mellom norsk og engelsk. Mulig dette er lov nå, men det lyder dumt i mine ører. Man sier da ikke "utprint" når man kan si utskrift! Noen ganger er feil ord brukt; det er stor forskjell på "innsikt" og "innsyn" og det burde en så dreven forfatter vite! Beklager, men sånt irriterer meg da jeg leser!

Så over til innholdet. Dette er en godt oppbygd krim-roman, oversiktlig med et begrenset antall aktører, og med en god historie. Her dukker det stadig opp nye momenter, og det fortsetter det med helt til siste side. Å lese boka er som å skrelle en løk; det er stadig nye lag og nye opplysninger. Spennende norsk krim! Anbefales!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar