tirsdag 11. februar 2014

Se til meg som liten er - Ingrid Elfberg


Originaltittel: Gud som haver
Oversettelse: Astrid Eggesvik
Norsk utgave utgitt på Silke Forlag 2010
*****
Ville ikke du gjort hva som helst for å beskytte ditt barn?
Evas sønn Sebastian var bare to år da han ble bortført og voldtatt. Senere, da Sebastian er funnet og en førskolelærere er blitt fengslet for overgrepet, er hverdagen allikevel ikke den samme som før. Alle illusjoner om en god verden er knust. Eva kjemper for å ta tilbake hverdagen deres og gjenvinne tryggheten. Men hun sliter med skyldfølelse. 

Plutselig hevder den fengslede mannen at han er uskyldig og at overgriperen går fri der ute. Fri til å skade Sebastian igjen. Eva tror på førskolelæreren, men politiet nekter å ta opp etterforskningen igjen. De mener at rett person er fengslet, og at hun bare er hysterisk mamma. 
Eva innser at det bare er henne som kan beskytte Sebastian heretter. Hun vet at overgriperen er der ute i samfunnet og bare venter på en mulighet til å slå til igjen. . .

Min mening: denne boka sto en stund i bokhylla mi, før jeg hadde samlet nok mot til å lese den. Jeg var redd for detaljerte beskrivelser av overgrep, og det hadde jeg ikke maktet å lese. Det ble leseren spart for, og istedet fikk vi en fortelling om morens kamp for sitt barn og for å bli trodd av sine nærmeste. 
Det er et veldig vanskelig og sårt tema, for alle som er foreldre har vel kjent på frykten for at noe fælt skal skje med ditt eget barn. Forfatteren har fanget den triste, vonde frykten og den knugende skyldfølelsen moren her føler etter at hennes barn er blitt missbrukt. Uten noen støtte fra sin mann eller andre familiemedlemmer, som mener at hun er over-hysterisk, begynner hun å lete etter den som må være den virkelige gjerningsmannen. Og hun finner ham til slutt. Vond historie, men en troverdig og godt skrevet bok. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar