mandag 23. desember 2013

Jordmoren fra Venezia - Roberta Rich


Originaltittel: The midwife of Venice
Norsk utgave Juritzen forlag as 2013
Oversettelse: kristina Quintano

*****
Vi er i 1600-tallets Venezia. Hannah Levi er kjent over hele byen som ei dyktig jordmor. En kristen greve kommer til henne en kveld, i den jødiske ghettoen, og trygler hennes om å hjelpe hans fødende kone som holder på å dø. Rabbineren fraråder henne på det sterkeste å bli med greven, og Hannah må ta et vanskelig valg. Det er nemlig forbudt for jøder å behandle kristne, og det straffes med tortur og døden. 
Hannah vet imidlertid at den enorme pengesummen som greven tilbyr henne, er nok til å betale fri ektemannen Isak, som har blitt solgt som slave på Malta. 
Kan hun klare å redde det ufødte barnet og hennes døende mor? Og kan hun redde seg selv og Isak og deres framtid uten fare for livet til alle i ghettoen? 
Min mening: Dette er en lettlest bok, med helt greit språk. Et ypperlig valg til Juritzen forlags "reisefølge"-serie som kom i sommer. Historien er fengende og spennende og det er vanskelig å legge boka fra seg. Bare ett kapittel til, så slokker jeg lyset. . . Noen som kjenner seg igjen? 
Dette er god fortellerkunst med mye varme. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar