fredag 24. juli 2015

På en brennende bro - Val McDermid

Originaltittel: Cross and burn
Oversettelse: Henning Kolstad
Cappelen Dam forlag 2013
Skydfølelsen og sorgen har skapt ei kløft mellom psykologen Tony Hill og ex-DCI Carol Jordan. I en tidligere drapssak som de samarbeidet om, skjedde det fatale at Carols bror og hans kjæreste ble brutalt drept. Carol bebreider Tony for at han ikke hadde forutsett at noe slikt kunne skje, og hun holder ham derfor ansvarlig for brorens død. Men selv om de nå ikke prater sammen lenger, slutter ikke drap å skje i byen. Det er noen som dreper kvinner. Kvinner som er bekymringsfullt lik Jordan.
Dette er en drapsmann som ingen andre. Han er fast bestemt på å straffe sine ofre på den mest alvorlige og groteske måte. Slik saken utvikler seg, må Tony og Carol jobbe sammen igjen for å prøve å redde ofrene, og seg selv. 

Min mening: Val McDermids er en av mine absolutte favoritter. Hun er helt unik til å få til de mest utspekulerte komplott, og holde spenningen oppe fra første til siste side. Spesielt godt liker jeg bøkene hennes med Tony Hill, Carol Jordan og de andre etterforskerne. Deres "forhold" går parallelt med at de løser drapssaker sammen og gir meg en følelse av kontinuitet, kanskje fordi det hele tiden henvises til tidligere saker. 
Det står et sitat foran i boka: "Det vanskeligste her i livet er å vite hvilken bro man bør gå over, og hvilken man bør brenne" -DAVID RUSSELL. 
Det er veldig talende for Tony og Carols forhold, og derfor synes jeg originaltittelen er veldig talende. 
Denne romanen er like god som de foregående, men kanskje litt mindre spennede. Godt oppbygd kriminalhistorie, men finurlig plasserte ledetråder underveis. Denne gangen klarte jeg faktisk å gjette meg fram til den skyldige! 
Godt språk og god oversettelse. Det er bare en fryd å lese. 
Her ventet jeg på slutten og en løsning på gåten, samtidig som jeg ikke ville at den skulle ta slutt. En bedre kombinasjon av engasjerende handling og god skrivekunst er det ikke ofte jeg finner. 
Er du glad i god krim, anbefaler jeg deg virkelig å lese hennes bøker med Carol Jordan og Tony Hill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar