lørdag 20. juli 2013

Fyrmesterens datter - Ann Rosman

Bazar forlag 2011. 
Oversettelse: Elisabeth Bjørnson
                    *****
Under restaureringen av fyret Pater Noster på den lille øya Hamneskär utenfor Marstrand dukker det opp et lik. Liket har ligget innmurt i potetkjellerne i mer enn 40 år. Karin Adler ved kriminalpolitiet i Gøteborg blir tilkalt. 
En giftering på liket og en liste over savnede personer er det eneste de har å gå etter.  Hvem er den drepte mannen og hvorfor er han murt inne?
Samtidig får den pensjonerte kapteinen Putte, som bor i Marstrand, et brev som leder ham til et modellskip han  har i biblioteket sitt. I dette skipet finner kan et ark med et nedskrevet vers. Dette viser seg å være et skattekart for de som klarer å tyde verset. 
Det har i alle år versert historier i lokalmiljøet om gullbåtene; de som fraktet stjålet jødisk gull fra Norge til Tyskland under krigen. Kan disse historiene være sanne? 
Politiet nøster etter hvert opp en tragisk historie som går tilbake til 1960-årene og helt til den andre verdenskrig. 
Min mening: dette er Rosmans debutroman, og den første i serien om Karin Adler som kriminaletterforsker. 
Jeg må si at denne boka var et friskt pust i krim-bok-verdenen. Hun blir sammenlignet med Camilla Läckberg, og jeg må si hun går henne en høy gang! 
Godt språk, god flyt i historien og overraskelser er det mange av! Dette var bra! Gleder meg til å lese flere bøker fra Rosman :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar