mandag 16. desember 2013

Marcoeffekten - Jussi Adler-Olsen

Aschehoug forlag 2013
Oversettelse: Elisabeth Bjørnson
*****
Dette er den femte boka om Carl i Avdeling Q. 
I Avdeling Q har Carl fått en vrien sak på bordet; en korrupsjonssak med forgreininger helt opp på ministernivå og inn i den afrikanske jungelen.
Unge Marco har tidlig blitt tvunget til vinnings-kriminalitet av sin onkel Zola. Marco er dyktig på det, men avskyr alt Zola er og står for. Aller helst ønsker han å være en vanlig gutt, i en vanlig familie og få lov til å gå på skole som vanlige barn. Da han oppdager at familien hans vil gjøre han til krøpling slik at de kan tjene mer på ham når han tigger på gaten, bestemmer han seg for å stikke av. 
De grusomme realitetene innhenter ham igjen noen måneder senere da han ser en plakat av en savnet mann. Marco vet at denne mannen ikke lenger er i live, og hvem som har drept ham. Etter dette kjemper Marco ikke bare for sin egen tilværelse, men også for sitt eget liv. 
Carl blir etter hvert oppmerksom på at Marco har viktig informasjon å komme med i denne saken. . . 
Min mening; dette er nok en god bok fra Adler-Olsen. Godt oppbygd historie og mange overraskelser under veis. Stilsikker og god krim med masse humor og varme, tross de brutale og tragiske hendelsene som skjer. Håper det blir flere bøker om Avdeling Q :)

1 kommentar:

  1. For en flott omtale! Og flott blogg, har ikke vært innom deg tidligere :) Jeg var akkurat å lånte vekk denne boken til en venninne i dag, så jeg har blitt påminnet den to ganger på en dag.

    SvarSlett